Sztrájkkészültség van Székesfehérvárott a CSI Hungary Kft-nél, mert továbbra sincs érdemi megállapodás az idei bérekről.

A hosszas bértárgyalások eddig nem hoztak megnyugtató eredményt, mert a munkáltató 4,8%-os bérfejlesztést kíván végrehajtani a dolgozók mintegy 90%-nál, a VDSZ helyi szakszervezeti követelésével szemben, ami 41 ezer forint egységesen.

A magas infláció mellett a dolgozók többsége folyamatos műszakban viszi a termelést., és  bár a folyamatos műszakrend miatt alapból egy havi munkaidővel többet dolgozik mindenki évente, a cég további jelentős mennyiségű túlórát vár el a munkavállalóktól. Néhányan ma már embertelen mennyiségű túlórát vállalnak, egészségüket sem kímélve.
A cégvezetés a növekvő költségekre hivatkozik, miközben éppen most cserélték újra az igazgató extra drága autóját.

A sztrájkfelmérés alapján a dolgozók erőt mutatnak, így remény van a tárgyalások folytatására – mondják a helyi szakszervezeti vezetők. A kollektív munkaügyi vitában a munkavállalók egysége is erősödött  – mondta Székely Tamás a VDSZ elnöke, aki a székesfehérvári cég és a munkáltatók tárgyalásaiba is be fog kapcsolódni.