A Budapesti Közművek részeként működő FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió az elmúlt időszakban számos visszaélést tapasztalt a FŐKÉTÜSZ nevével, illetve tevékenységével kapcsolatban. A FŐKÉTÜSZ kéményseprői részére az elmúlt hetekben több alkalommal érkezett jelzés, mely szerint illetéktelenek magukat a cég munkavállalójának, vagy alvállalkozójának kiadva, a FŐKÉTÜSZ nevében próbáltak megtéveszteni ügyfeleket. A félrevezetett ügyfeleknél egyes, kéményseprői tevékenységet értékesítő vállalkozók ezen a módon igyekeztek kéményellenőrzéseket elvégezni.

A rosszhiszemű megtévesztések elkerülése érdekében a FŐKÉTÜSZ felhívja a figyelmet, hogy szakembereik minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes, FŐKÉTÜSZ-ös igazolvánnyal, illetve megbízó levéllel rendelkeznek. Az arcképes  FŐKÉTÜSZ-igazolvány hiteles mintája a következő linkre kattintva megtekinthető: http://www.kemenysepro.hu/hu/informaciok/kemenyseproink. További lényeges szakmai feltétele a kéményellenőrzési tevékenységnek egy nagyértékű FŐKÉTÜSZ tulajdonú eszköz és géppark rendelkezésre állása. Ezen specializált, professzionális eszközök a következő linkre kattintva megtekinthetők: http://www.kemenysepro.hu/hu/informaciok/muszereink. Az ilyen eszközök nélkül megjelenő személyek vélhetően kétes minőségű szakmai tevékenységet képesek csak elvégezni.

Fontos tudni, hogy a FŐKÉTÜSZ-nek nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amiért a helyszínen készpénzben kellene fizetni, a kéményellenőrzéseket a szolgáltatás után minden esetben átutalással rendezhetik a cégek, intézmények.

A Budapesti Közművek részeként önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió a jogszabályi változások eredményeként 2021. május 1-től kizárólag jogi személyként működő vállalkozások, cégek, intézmények részére végzi a kötelező kéményellenőrzéseket. A lakossági ügyfelek számára végzendő kéményellenőrzéseket 2021. május 1-től a vonatkozó törvénymódosítások miatt a Katasztrófavédelem munkatársai látják el.

A FŐKÉTÜSZ ezúton kéri a vállalkozások és intézmények vezetőit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el a kéményseprő szolgáltatások megrendelése kapcsán, hiszen a nem jól működő készülékek életveszélyt okozhatnak. Fontos kiemelni, hogy a FŐKÉTÜSZ ügyfélkörét többek között olyan vállalkozások és intézmények képezik, melyek jelentős személyforgalommal, látogatói létszámmal rendelkeznek (pl. áruházak, közintézmények, sok telephelyes vállalkozások), a felelőtlen, kétes szakmaisággal elvégzett kéményellenőrzés tehát sokak biztonságát teszi kockára. A FŐKÉTÜSZ-höz az utóbbi időben számos bejelentés érkezett a társaság nevében más piaci szereplők által elvégzett szolgáltatás minőségével kapcsolatosan.

A megtévesztő megkeresések kockázatainak elkerülése érdekében javasoljuk ügyfeleink számára, hogy minden esetben tájékozódjanak a Társaság telefonos ügyfélszolgálatán
(06 1 999 0664), illetve internetes oldalán (www.kemenysepro.hu).

 

Budapest, 2022. 03. 04.

BKM Nonprofit Zrt.

FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió