A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szolidaritásáról biztosítja a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarát, támogatja a 2021. július végére szervezett nagygyűlését, a bérek emeléséért folytatott küzdelmét.

A szolidaritást az is indokolja, hogy a Pedagógusok Szakszervezete az oktatásban dolgozók megbecsüléséért, hivatásukhoz méltó bérekért küzd, ám az egészségügyhöz hasonlóan eredménytelenül.

Nem tűrhetjük tovább, hogy a társadalom, az ország életében oly fontos szerepet játszó ágazatok - mint például az egészségügy vagy az oktatás - dolgozói a XXI. században megalázóan alacsony fizetésért, olykor éhbérért teljesítsenek szolgálatot, s ha kell, akár fel is áldozzák magukat, életüket, miként ezt a koronavírus-járványban be is bizonyították.

Nem tűrhetjük tovább, hogy a kormány visszaéljen a dolgozók kiszolgáltatott helyzetével, legfőképpen hivatástudatával!

A munkavállalók érdekeit képviselő szakszervezetek - köztük a PSZ - nem nézhetik tétlenül az egészségügy mindennapi hőseinek küzdelmét!

A Pedagógusok Szakszervezete arra szólítja fel tagjait és szimpatizánsait, hogy 2021. július 31-én délelőtt vegyenek részt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nagygyűlésén!

Nemcsak hinnünk kell az összefogásban, tennünk is kell érte!

Ma ők, holnap mi…

 Pedagógusok Szakszervezete