Továbbra sem tudott megegyezni a munkáltató és a VDSZ tartozó Nehézfémipari Szakszervezet a veresegyházi GE Aviation gyárban, így csütörtökön 13.00 órától 15.00 óráig kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a dolgozók, a nevetségesen kevés, éves szinten mindössze 2%-os béremelési ajánlat miatt.

A szakszervezet újra felhívta a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára, különös tekintettel arra, hogy kiderült: a GE Aviation tavaly 113 milliárd forintot, azaz 4 és fél millió dollárt vitt ki osztalékként az országból, és a cégnek a mérlegadatok alapján 34 milliárdos nyeresége volt 2020-ban.

A GE Aviation kicsinyessége emiatt továbbra is  teljességgel érthetetlen, már csak azért is, mert a VDSZ béremelési javaslata mindössze 9 millióval több a munkáltató ajánlatához képest, és ez az imént idézett mérlegadatokhoz viszonyítva elenyésző különbség!  

A munkáltató ajánlata az éves 2%-ra vonatkozóan a szakszervezet részéről csak akkor lett volna elfogadható, ha a szeptember lejáró üzemi megállapodás július elsejétől kollektív szerződéssé alakul át. Amennyiben a figyelmezető sztrájk nem éri el célját, a dolgozók határozatlan idejű munkabeszüntetésben is hajlandóak részt venni.