A Vasas Szakszervezeti Szövetség örömét fejezi ki annak kapcsán, hogy a Nemak Győr Alumíniumöntöde kft-nél működő Könnyűfémöntők Vasas alapszervezete és a munkáltató sikeresen túljutottak egy kritikus helyzeten. Igazi győzelemként könyvelheti el mindkét fél, hogy a figyelmeztető sztrájkot elkerülve minden érintett számára előnyös megállapodás született.

A munkavállalók az elmúlt napok során megtapasztalhatták, hogy munkáltatójuk nyitott a dolgozók problémáinak kezelésére és rugalmasan tud közös megoldásokban gondolkodni. Ugyanakkor a munkáltató szembesült vele, hogy munkatársai elkötelezettek, felelősen gondolkoznak, konstruktív módon, de határozottan képesek és készek érdekeiket képviselni.

Meggyőződésünk, hogy a munka világában nincs helye a győztes-vesztes harcoknak. A kölcsönös tisztelet és a jóhiszemű együttműködés minden esetben a felek közös sikerét eredményezi és egyensúlyt hoz a társadalmi-gazdasági érdekek viszonyában. Ennek jegyében gratulálunk a Nemak Vasasainak és a munkáltatónak!

 

Vasas Szakszervezeti Szövetség