Fokozódik a feszültség Veresegyházán, a 300 főt foglalkoztató GE Aviation Hungary KFT-nél, ahol a munkáltató a harmadik hete zajló bértárgyalásokon július 1-től 4%-kal hajlandó emelni a béreket, ami mindössze csupán évi 2%-nak felel meg. Az alacsony mértéket a cég vezetése a COVID piaci hatásaival indokolja. Ráadásul a 4% nem fix, így a dolgozók között differenciálnak is a teljesítmény-értékelés alapján.

A VDSZ 8 %-ról indította – a dolgozókkal történt előzetes felmérés alapján - a számára elfogadható béremelési ajánlatot. Meghallgatva azonban a menedzsment által felvázolt gondokat, először 6%-ra majd a kompromisszum érdekében levitte követelését 5%-ra! Ennél lejjebb viszont  a szakszervezet már nem hajlandó elmenni, hiszen teljesen megalázó lenne a júliustól kifizetendő 4%, mert az csupán évi 2%!

Az infláció a legutóbbi hónapban Magyarországon már elérte az 5%-t, a megélhetési körülmények folyamatosan romlanak.  A VDSZ képviselői úgy látják, hogy ha munkáltató nem hajlandó feladni a tárgyalásokon eddig képviselt bemerevedett álláspontját, a munkavállalóknak nem marad más lehetősége, mint keményebb fokozatba kapcsolni, ami akár munkabeszűntetést jelenthet. A VDSZ helyben végzett felmérése szerint jelentős a sztrájkhajlandóság az igen alacsony bérajánlás miatt. Ráadásul a munkáltató a döntését villámtempóban egyoldalúan be is jelentette, ami tovább növelte a dolgozók véleménynyilvánítási szándékát.

Székely Tamás VDSZ elnök szerint most már csakis kizárólag a munkáltatón múlik, hogy visszalép, és születik-e érdemi megállapodás a tárgyalóasztalnál, vagy tovább feszíti a helyzetet. A szakszervezet nem követel lehetetlent, mert ebben az évben összességében csupán havi mintegy 1,5 millió forint különbségről van szó. Ezt az összeget a cég gazdálkodását látva könnyedén lehetne teljesíteni, ha a munkáltató is ezt akarná.