A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezet ( KASZ ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ ) nagyra értékeli a munkavállalók Covid-19 során elvégeztt  kimagasló  munkáját  és  ennek elismerése ként tekint a vállalat által bejelentett bónusz kifizetésére.  

 Április 14-én a Tesco Magyarország HR vezetői tájékoztatást adtak a vállalatnál képviselettel rendelkező szakszervezetek vezetői részére a „Köszönöm" bónusszal kapcsolatban.

 A bejelentés, értelmében az áruházakban, logisztikai központokban több, mint 10 ezer munkavállaló részesül „Köszönöm" bónuszban. Külön köszönetet érdemelnek a „frontvonalban" dolgozó munkavállalók. Az áruházban, logisztikai központban dolgozók, illetve az irodai WL1 szintű munkatársak egyszeri bruttó 80 000 forint egyszeri bónuszban részesülnek.

 A KASZ és KDFSZ egyetért ezzel, és támogatja a bónusz kifizetését.

 A kereskedelmi munkavállalók hősként viselkedtek a járványhelyzet ideje alatt, hiszen az egészségügyi dolgozókat követően talán ők találkozhattak a legtöbb vírushordozóval a munkájuk során. Amikor az egészségük lehetővé tette ott voltak az üzletekben, feltöltötték a polcokat és kiszolgálták a vásárlókat.

 Dolgozzanak akár raktárakban, vagy üzletekben, a maguk területén mindent megtettek azért, hogy a lelkileg is megterhelő járványhelyzetben az embereknek legalább azt a biztonságot meg tudják adni, hogy a mindennapi élethez nélkülözhetetlen termékek beszerzése miatt ne kelljen aggódniuk.

 A KASZ és a KDFSZ részéről maximálisan támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely elismerésben részesíti ezt a példamutató helytálást.

 A szakszervezetek fontosnak tartják kiemelni, hogy a kereskedelmi ágazatban a Tesco egyedüli munkáltatóként fizet ki 4-dik alkalommal bónuszt a covid-19 során végeztt kimagasló munkáért. 

A szakszervezetek köszönetüket fejezik ki a Tesco Global Áruházak Zrt. részére, és bíznak abban, hogy ez az elismerés azt is megerősíti, hogy a vállalat kiszámítható biztos jövőt biztosít a munkavállalói részére.

Kelt: Budapest, 2021. 04. 14. 

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ)  Karsai Zoltán elnök

Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ)

Bubenkó Csaba elnök