A VDSZ, mint a szakképzésben dolgozókat is képviselő szakszervezet csatlakozik az oktatási ágazat szakszervezeteinek nyilatkozatához.

Össze kell fogni a pedagógusokkal, mert társadalmi felelősségvállalásra van szükség a kormány elhamarkodott, kapkodó lépéseivel szemben.

A koronavírus az oktatási szférában is számos kollégát fertőzött meg, és sok rendkívüli embert veszítettünk el.

Az elkapkodott április 19-i oktatási nyitás, amit a kormány egyeztetés nélkül rendeletben már el is rendelt  (Magyar Közlöny 2021. márciusi 27-i szám) elfogadhatatlan!

A szakértők egyértelműen jelezték, hogy ezzel ismét gócpontokká válhatnak az oktatási intézmények.

A VDSZ álláspontja szerint, nem csak az oktatásban dolgozók védelméről van szó, hanem a jövő generációit is meg kell védeni, hiszen az orvosok egyöntetű álláspontja szerint az új vírustörzs már a fiatalok egészségét is veszélyezteti. Az ő védelmükről egyelőre úgy tudunk gondoskodni, hogy nem tesszük ki őket felesleges veszélyeztetésnek, nem hozunk létre fertőzési gócpontokat.

A fentiek alapján a VDSZ kéri a szülőket is, hogy támogassák az oktatásban dolgozók követelését azért, hogy a kormány a jelenléti oktatást kizárólag az egyes oltások – vírus és immunológiai szakértők által hangoztatott - alkalmazási előirásainak megfelelő immunizációs idő kivárása után rendelhesse csak el!