El a kezekkel a szakszervezeti vezetőtől! Követeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség a hír hallatán: sajtótájékoztató miatt eljárást indított a rendőrség egy szakszervezeti vezető ellen. A MASZSZ szerint az ilyenfajta eljárással igyekszik a hatalom félelmet kelteni a munkájukat jogszerűen végző érdekvédelmi vezetőkben is.  A MASZSZ a rendőrségi eljárás azonnali megszüntetését követeli.  

Végtelenül felháborító megfélemlítéssel korlátozni a szakszervezeti vezetők munkáját – reagált Kordás László a MASZSZ elnöke a Magyar Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke ellen indított rendőrségi eljárásra. Mint ismert, az MKKSZ elnöke, Boros Péterné ellen egy, a törvényi előírások szerint tartott sajtótájékoztatót követően a járványügyi szabályok megsértése „vádjával" indított eljárást a kunszentmártoni rendőrség.  Persze az összefüggést értjük – mondta Kordás -, hiszen az MKKSZ a Cserkeszőlő önkormányzata tulajdonában lévő fürdőben dolgozók védelmében és jogaik érdekében emelte fel a szavát és a helyben uralkodó állapotokat ismertette a helyszínen, a fürdő előtt tartott sajtótájékoztatón. Ez „fájhatott" a helyi hatalomnak. Ekkor ugyanis az is nyilvánosságra került, hogy a dolgozók által létrehozott szakszervezet megalakulásról sem a fürdő igazgatója, sem az önkormányzat nem akart hivatalosan tudomást venni. Ez törvénytelen. Sajtótájékoztatóján - február 24-én - egyebek között erről is beszámolt Borosné.

Kordás szerint az MKKSZ jogszerűen követelte a szakszervezet megalakulásának elismerését, a munkáltató törvényes együttműködését, valamint a munkaviszonyok és a bérek helyreállítását. A közalkalmazottakat képviselő szakszervezet elnöke a sajtónak küldött meghívóban ugyan kilátásba helyezte a jogszerűtlen munkaszerződések helyszíni megsemmisítését, ám az mindössze az iratok látványos széttépését jelentette. Az esemény után viszont égetésről szóló bejelentésre jelentek meg a kunszentmártoni rendőrök és igazoltatták a szervezőket.

Teljesen egyértelmű, hogy a helyi hatalomnak a megfélemlítés a szándéka - véli Kordás. Ez abból is látszik, hogy az igazoltatásnak és végül az eljárás elindításának is teljesen más volt az oka: papírégetésről tett bejelentést valaki, de végül a járványügyi szabályok megsértése miatt indított eljárást Boros Péterné ellen a kunszentmártoni rendőrség.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kiáll az MKKSZ elnöke mellett, és az ellene indított eljárás azonnali megszüntetését követeli.