Az alábbiakban változtatás nélkül továbbítom a Makói Gumiipari Szakszervezet és a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség gyorshírét a megállapodásról.

  "Lezárult a több hónapja tartó konfliktus a Makói Contitech Fluid Automotive Kft telephelyén. A munkáltató végül elfogadta a Makói Gumiipari Szakszervezet 6 hónappal ezelőtti javaslatát, miszerint a korábbi, a munkáltató által felmondott szerződéssel megegyező tartalmú 2021. december 31-ig érvényes új kollektív szerződést kötnek. Ennek felgyorsítása érdekében a cég futárral elindította a szerződéseket aláíratni a cégnél működő másik két szakszervezet vezetőségéhez Budapestre és Vácra.

 Emellett a felek intenzív tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy egy új, versenyképességet javító és a munkavállalók számára elfogadható tartalmú kollektív szerződést tudjanak kötni. Ebben a szakszervezetek különös tekintettel lesznek a munkáltató igényeire, ugyanakkor nem feledkeznek meg a munkavállalók egészségügyi, családi és szociális körülményeiről, amelyek biztosítják a cég hosszútávú fenntarthatóságát, ugyanakkor a túlterhelés nélküli és biztonságos foglalkoztatást, amelyek a Continental AG fő alapelvei."