A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. megállapodás iránti elkötelezettsége és együttműködése továbbra is adott a kollektív szerződés megkötése és a sztrájkhelyzet mielőbbi megszűntetése iránt. A jelenleg kialakult helyzet nem szolgálja a közös érdekeinket, mivel üzleti károkat okoz és a makói gyárunk versenyképességét is rontja.

Az MGSZ (Makói Gumiipari Szakszervezet) sztrájkbizottságával a következő tárgylás  2021. február 25- én, csütörtök délután 14:30- kor veszi kezdetét, melynek érdemi eredményeiről tájékoztatást adunk. Ezt megelőzően 2021. február 24. szerda 14 órai kezdettel 24 órás munkabeszüntetést hirdetett az MGSZ.

Munkatársainkat ismételten tájékoztattuk a jogszerű sztrájk feltételeiről és adminisztratív teendőiről, mely alapján hivatalos és tényszerű információkat tudunk adni 2021. február 25- én délelőtt a sajtó képviselőinek is.

Bízunk benne, hogy a munkabeszüntetés fegyelmezett és biztonságos keretek között valósul meg, ahogy azt az előző napokban hasonló esetben is tapasztalhattuk.

Vállalatunk álláspontja változatlan arra vonatkozóan, hogy értékeinkkel összhangban, az egyenlő érdekképviselet jogát minden munkavállalónk és mindhárom szakszervezetünk - CDFSZ, MGSZ, MTSZSZ - részére biztosítani kell. Az egyeztetéseket a munkáltató továbbra is kollektív szerződés tárgyalás keretei között kívánja folytatni, nem pedig egy külön megállapodásban.

A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. a munkavállalók jogait maximálisan tiszteletben tartva tudomásul veszi a sztrájkot és munkavállalói számára ezen átmeneti időszakban is folyamatosan biztosítja a viták tárgyát képező juttatásokat, belső szabályzatokban rögzítve az új kollektív szerződés megkötéséig.

Hornyacsek Zoltán

Országos vállalati kommunikációs vezető

                 Continental Magyarország