A makói gyárunkban a kollektív szerződés megújítása 2020 júliusában vette kezdetét és három szakszervezet, az MGSZ (Makói Gumiipari Szakszervezet), az MTSZSZ (Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervzete) és a CDFSZ (Contitech Dolgozók Független Szakszervezete) együttműködésével folytatódtak az egyeztetések a tavalyi év végéig, amikor a MGSZ (Makói Gumiipari Szakszervezet) visszalépett a tárgyalásoktól, majd idén februárban sztrájkbizottságot alakított. Új kollektív szerződés a fent megnevezett három szakszervezet és a munkáltató közös megállapodásának eredményeként jöhet létre.

 A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft., mint munkáltató elkötelezett amellett, hogy megállapodjon egy új, versenyképes kollektív szerződésről. Továbbra is arra törekszünk, hogy mukatársainkkal együtt tudjuk makói telephelyünk versenyképességét javítani, és ezzel a gyár hosszú távú jövőjét biztosítani. A sztrájkbizottság követeléseivel kapcsolatban jelenleg is folynak az egyeztetések.

A mai napon tájékoztatást kaptunk az MGSZ (Makói Gumiipari Szakszervezet) részéről a tervezett figyelmezetető szrájkról, melyet várhatóan két óra hosszan tartanak meg 2021. február 17- én. Munkáltatóként tiszteletben tartjuk munkatársaink jogát a figyelmeztető sztrájk kezdeményezésére vonatkozóan.

Hornyacsek Zoltán

Országos vállalati kommunikációs vezető

Continental Magyarország

 

Contitech Fluid Automotive Hungária Kft., Makó

2021.02.16.