A XXI. század első világjárványát a koronavírus okozza, ami minden földrészen megjelent és döbbenetes pusztítást végez. Az emberiség azt remélte, hogy többet már nem találkozhat olyan kórral, ami a Föld minden lakóját kiirthatja. Tévedtünk. A technikai fejlődés következtében a járvány futótűzként elterjedt, lokalizálása nem sikerült. A világban eddig lezajlott járványokat a védőoltások állították meg.

A világ országai, tudósai, politikusai és tőkései példátlan összefogásának köszönhetően hihetetlen sebességgel megindult a kutatás a gyilkos kór elleni gyógyszerek fejlesztésére és gyártására. Ma már látszik a fény az alagút végén.

Hazánkban jelenleg 12 kötelező védőoltást adnak be a gyermekeknek, egy ajánlott védőoltást tartalmaz a Nemzeti Népegészségügyi Központ módszertani levele, de a felnőttek számára is léteznek ajánlott oltások. Láthatjuk a világban, hogy ahol nem adják be az általánosan elfogadott védőoltásokat, ott milyen emberáldozatokat követel az ellenállás.

Magyarországon a koronavírus elleni védőoltás ingyenes és önkéntes. Ferenc pápa szerint a védőoltás felvétele az emberek „erkölcsi kötelessége”. Arra szólítjuk fel az embereket, hogy saját maguk, családjuk, munkatársaik és az egész emberiség megóvása érdekében az erkölcsi kötelezettség teljesítésén ne habozzanak.

Csak összefogással győzhetünk a COVID-19 járvány felett.

A koronavírus elleni védőoltásnak nincs racionális alternatívája!

Budapest, 2021. január 14.

a KSZSZ Elnöksége