A WITA-GAP (With Innovative tools against gender gap -  Innovatív eszközökkel a nők és férfiak keresete közötti különbség ellen projektet az Amszterdami Egyetem Munkaügyi Kutatóintézete vezeti, a WageIndicator alapítvánnyal együtt. A WageIndicator.com magyar nyelvű honlapja a www.berbarometer.hu.

A  projekt magyarországi partnere az MSZOSZ/MASzSz. A projekt keretében 5-5 szeminárium kerül megvalósításra, Magyarországon, Spanyolországban és Hollandiában, dr. Borbély Szilvia irányításával.

Magyarországon 2015. december 10-én, Szombathelyen tartjuk meg az utolsó hazai szemináriumot, a  MaSZSZ Vas megyei Képviselet Székházában, melynek célja annak körbejárása, hogyan lehet a nők és férfiak közötti bérdifferenciát kezelni kollektív alku segítségével; a kollektív megállapodásokba illeszthető olyan szövegajánlatokkal, amelyek a nők és férfiak közötti kereseti rés csökkentését eredményezhetik hosszú távon.   

A téma aktualitását az adja, hogy a nők és férfiak közötti bérdifferencia Magyarországon az utóbbi években nőtt és meghaladja az uniós átlagot. (Az Eurostat adatai szerint 2007-ben 16,3%, 2013-ban 18,4% volt. 2013-ban az EU 28 átlaga 16,4% volt), valamint a hazai szociális partnereknek is napirendjére kerül  az Európai Bizottság 2014.03.7-i ajánlásának alkalmazása a férfiak és nők egyenlő díjazása elvének az átláthatóság révén történő megerősítéséről.

Budapest, 2015.11.08.