A Magyar Orvosok Szakszervezete kinyilvánítja azt a szándékát, hogy együttműködik minden, az egészségügyi ágazatban és szociális szférában működő szakszervezettel és szakmai érdekvédelmi szervezettel annak érdekében, hogy a hálapénz rendszere megszűnjön, és hogy az egészségügyi reform a dolgozók és betegek érdekét leginkább szolgáló módon, széleskörű szociális és szakmai párbeszéd lefolytatását követően menjen végbe, és az ágazat valamennyi dolgozója méltó bérezést kapjon!

Az Egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt elfogadhatatlannak tartjuk, mert az összes egészségügyi- és egészségügyben dolgozót megfosztja a közalkalmazotti jogviszony által nyújtott védelemtől, és jelentősen növeli a dolgozók kiszolgáltatottságát.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a korlátozás MINDEN egészségügyi és egészségügyben dolgozóra vonatkozik. Nem csak az orvosokra, ápolókra és  szakápolókra, hanem minden gazdasági- műszaki- és adminisztratív munkavállalóra, aki az adott munkáltatónál - kórházban, rendelőintézetben-  munkaviszonyban áll. 

Felhívunk minden érintett szervezetet, hogy csatlakozzon a közös céljaink megvalósításához!

Együtt vagyunk erősek!

A MOSZ elnöksége