A mai napig nincs megállapodás a térség legnagyobb gyógyszergyárában, a  közel 500 főt foglalkoztató indiai tulajdonú tiszavasvári SunPharma cégnél. Egyre feszültebb a hangulat, mert a munkáltató számos ígérete mellett idén egyelőre semmilyen tényleges béremelés nem történt!

A COVID19 veszélyhelyzet idején is rendes termelés folyt a gyárban, semmi nem indokolja tehát, hogy a dolgozók ne részesüljenek az idén béremelésben. Különös tekintettel arra, hogy a magyarországi gyógyszergyárak közül a tiszavasváriban a legalacsonyabbak az átlagkeresetek.

Ha nincs bérfelzárkóztatás, újabb elvándorlási hullám jöhet, amely komoly problémát jelenthet a termelésben. A munkáltató szerint „a SUN menedzsmentje olyan keresetfejlesztési megoldást engedélyez, amely részben ösztönző hatást jelent a nagyobb üzleti eredmény elérésére.”  A Szakszervezet képviselői tájékoztatták a társaság vezetését, hogy az alapbéremelés megvalósításánál meg kellene vizsgálni egy olyan lehetőséget, ahol fizetési sávokat alakítanak ki, és ezekre a csoportokra eltérő mértékű emelést hajtanának végre. A szakszervezet továbbra is fenntartja, hogy a tavalyi mértékű (13%) átlagos alapbér emelésre lenne szükség.  

A VDSZ Alkaloida Szakszervezete kész a dolgozók érdekében minden jogszerű lépést megtenni.