A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) üdvözli Orbán Viktor mai bejelentését, miszerint a kormány elfogadja a Magyar Orvosi Kamara (MOK) bértábláját. 

A MOSZ ezúton is gratulál a MOK vezetésének a következetes, kitartó munkájához, amellyel ezt az eredményt elérte. Várakozással tekintünk a hétfőn a parlament elé október 5-én beterjesztésre kerülő törvényjavaslatra. , hiszen sok kérdés is felvetődik, a különböző foglalkoztatási jogviszonyok miatt is.

Az orvosok és az egészségügyi dolgozók bérrendezése nagyon régi adóssága a mindenkori politikának. Úgy véljük, hogy ez lehet az első lépés ahhoz, hogy az egészségügyben tiszta, átlátható viszonyok legyenek, és átfogó reformok kezdődjenek. A hálapénz már generációk óta mérgezi az orvos-beteg kapcsolatot. Kivezetésének egyik - talán legfontosabb - feltétele mindenképpen a tisztességes bérek biztosítása. Természetesen a gyógyítás csapatmunka, ezért támogatjuk, hogy mihamarabb valódi béremelést kapjanak az egészségügyi- és egészségügyben dolgozók is, valamint a szociális szféra dolgozói is.

MOSZ elnökség