A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) és a Független Egészségügy Szakszervezete (FESZ) közös levelet írt prof. dr. Kásler Miklós EMMI miniszternek. A levélben kérik a minisztert, hogy a pedagógusoknak megígért, karantén esetén járó száz százalékos táppénz az egészségügyi- és szociális szférában dolgozóknak is járjon hosszadalmas, bürokratikus elbírálás nélkül.

Bár az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 70.§-a alapján amennyiben a dolgozó munkavégzéssel összefüggésben került karanténba, járványügyi megfigyelés alá, minden ezzel kapcsolatos költségének megtérítésére, kieső munkajövedelmének megtérítésére is jogosult, az érdekképviselethez rengeteg jelzés érkezett, hogy az eddig karanténba került egészségügyi- és szociális munkavállalók csupán hatvan százalékos táppénzt kaptak.

A MOSZ és a FESZ levelében kéri a minisztert, hogy a teljes körű táppénz megítélése legyen sokkal gördülékenyebb, hiszen az illetékes hatóságoknak minden szükséges igazolás a rendelkezésére áll az egyszerűsített eljáráshoz. Mivel az egészségügyi- és szociális szférában dolgozók bérezése rendkívül alacsony, így számukra az alapilletményük negyven százalékának elvesztése komoly anyagi terhet jelent. 

A miniszternek írt levél teljes terjedelmében itt olvasható.