Összefogás és szolidaritás a magyar egészségügyért

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) ezúton is köszönetét fejezi ki az egészségügyi és szociális ágazat dolgozóinak a folyamatos és példamutató helytállásukért! Az elmúlt hónapok történései rávilágítottak, hogy sikereket csak összefogás által érhetünk el.

Most, amikor a járvány első hulláma lassan lecseng, érkezik az egészségügyi dolgozóknak ígért egyszeri, bruttó 500.000 forintos juttatás. Megérdemelten kapja minden jogosult és mégsem kapja meg mindenki, aki kiérdemelte, aki helytállt. 

Éppen ezért a MOSZ összefogásra hív minden érintettet, mert az összetartás erejére továbbra is nagy szükség van. Arra biztatunk mindenkit, aki megteheti, hogy a saját lehetőségeihez mérten a juttatás egy részét ajánlja fel egy méltó cél érdekében, akár azok számára, akik szintén megérdemelték volna, de nem kapták meg ezt az összeget. Kezdeményezésünket az önkéntesség és a szolidaritás jegyében hívtuk életre. A felajánlások koordinálására és minél szélesebb kör elérésének érdekében egy Facebook eseményt hoztunk létre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészségügyben és a szociális szférában nem egyszeri, igazságtalan és megosztó juttatásra van szükség, hanem valódi bérrendezésre. Célunk megmutatni az egészségügyi dolgozók legfőbb erejét, az odafordulás és összefogás képességét és azt, hogy adni a kevésből is tudunk. Tegyünk azért közösen, hogy végre meghallják a mi hangunkat is!

2020.07.01.

A Magyar Orvosok Szakszervezetének vezetősége és tagsága