Rossz az irány Miniszter Úr!

A magyar kormány immár a 85-ik céggel kötött stratégiai együttműködési megállapodást, melyek között több, mint 20 vállalatnál dolgozó munkavállók érdekeit a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ( VDSZ ) képviseli.

 A friss megállapodást a Prohumán KFT-vel a miniszter szerint azért kötötte a kormány, mert azt reméli. hogy a munkaerő-kölcsönző és munkaerő-közvetítő cégek jelentős szerepet vállalhatnak a gazdasági újrakezdésben, ezért a kormány számít közreműködésükre és tapasztalataikra.

Szíjjártó Péter csak azt felejtette el, hogy a gazdasági zuhanás legelső lépése a nagyvállalatoknál a kölcsönzött munkaerőtől való szabadulás volt, ezzel a legkiszolgáltatottabbak pillanatok alatt utcára kerültek, köszönhetően a kölcsönbe adó cégek embertelen elbocsátásainak.

 Nem véletlen, hogy Európában nem kedvelt az atipikus foglalkoztatásnak ez a formája a munkavállalók körében. Ezért is tiltakoztak több ízben a szakszervezetek, hogy Magyarországon a leglazább ez a foglalkoztatási forma, és a legtöbb visszaélés a Prohumán által is képviselt ágazatban tapasztalható.

A kölcsönbe adók kedvelt „játéka” a több cégből álló cégcsoport működtetése, az egyszerűsített foglalkoztatás érdekében, hogy a legalacsonyabb áron lehessen embereket foglalkoztatni. Nyilvánvalóan ennek is köszönhető, hogy az „új partner” cég egyike azoknak a társaságoknak, amelyek a többszáz milliárdos iparággá fejlesztett munkaerő közvetítésből jelentős hasznot húznak. A Prohumán nettó árbevétele ugyanis a nyilvános cégadatok szerint 2018-ban meghaladta a 34 milliárd forintot.

Továbbá érdekes, hogy az a Prohumán lett stratégiai partner, aki ellen ( 2016-tól minden évben találtak be nem jelentett – fekete – munkavállalót ) többször indítottak fekete foglalkoztatásért eljárást.

 Az is sok mindent megmagyaráz, hogy a cég lengyel tulajdonosának kézbesítési megbízottja a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda.

A VDSZ álláspontja továbbra is az, hogy nem a kiszolgáltatottabb munkavállalói pályát kell erősíteni, hanem az érdemi hozzáadott értékű munkahelyeket, valamint a munkahelyek védelme érdekében át kell dolgozni a jól láthatóan nem működő Munkahelyvédelmi Akciótervet. Erre már több ízben tett a szakszervezet javaslatot, de ha ez nem elég akkor csak körbe kellene nézni a szomszédos országok kormányainak eredményes munkahelyek százezreit megvédő intézkedéseinek listájában.

Ideje lenne a munkavállalókkal megkötni a stratégiai partnerséget!