Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete (TBDSZ) akciószövetségének minden tagja elítéli dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkárának egy tagszervezetünket is érintő kijelentését miszerint: „...javaslom nekik, fontolják meg, hogy módosítsanak nevet, vegyék fel esetleg a Vörös Hadsereg Frakció elnevezést, sokkal jobban lefedné a tevékenységüket...”.

 Egy demokratikus jogállamban NEM MEGENGEDHETŐ, hogy egy a tanárok és diákok érdekeit JOGSZERŰEN VÉDŐ szakszervezetet egy szélsőbaloldali terrorszervezethez hasonlítson bárki! Méginkább igaz ez az Állam képviselőjére!

 Az EVDSZ, MKKSZ, PDSZ és TBDSZ szakszervezeti szövetségének nevében KÖVETELJÜK dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár NYILVÁNOS BOCSÁNATKÉRÉSÉT! Amennyiben erre nem hajlandó, KÖVETELJÜK AZONNALI LEMONDÁSÁT!

Követeljük továbbá, hogy a kormányzat haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a pedagógusok és a diákok érdekképviseleteivel annak érdekében, hogy az ez évi érettségi olyan formában bonyolódjon le, amely nem teszi ki a tanárokat és a diákok tízezreit, az Ő hozzátartozóikat a koronajárvány idején fokozott kockázatoknak és nem eredményezheti a koronavírus járvány fokozódását Magyarországon!

Budapest, 2020. április 20.

Dr. Szilágyi József                 Boros Péterné             Szűcs Tamás               Dr. Taskovics István
        EVDSZ                              MKKSZ                      PDSZ                                TBDSZ
                 s.k.                                   s.k.                             s.k.                                 s.k.