A TDDSZ csatlakozik a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett Tüntetés a közoktatásért című demonstrációhoz.

A TDDSZ a volt akadémiai kutatóintézet-hálózat reprezentatív szakszervezete. Mint a magyar kutatásban, fejlesztésben és oktatásban jelentős részt vállaló közalkalmazottak, aggodalommal figyeljük a kormánynak azon tevékenységét, ami a közalkalmazotti státusz kiürítését, a bértábla fizetési fokozatainak megalázóan alacsonyan tartását, a meglévő oktatási struktúra értelmetlen átszervezését és központosítását célozza.

Az elmúlt évben az MTA-tól való elcsatolásunk során a mi esetünkben is felmerült a közalkalmazotti státusz elvesztése, ami nagyon nagy érvágás lenne mindannyiunknak. A Közalkalmazotti törvény hatálya alá való tartozás számos olyan előnnyel és kedvezménnyel jár, ami minimális szinten ellensúlyozni képes a borzasztóan alacsony fizetést. Mind az oktatói, mind a kutatói pálya hivatás, amit az ember addig próbál művelni, ameddig hagyják. Rendkívül nagy veszteség lenne, ha azoknak az elhivatott embereknek, akik nap mint nap egyéni áldozatokat hoznak azért, hogy taníthassák más gyerekeit, azzal kéne szembesülniük, hogy új munkát (nem hivatást, munkát) kell keresniük, mert a régit ellehetetlenítették.

A TDDSZ kiemelt feladatának érzi a közalkalmazotti státusz megtartását, a jelenlegi közalkalmazottak státuszának védelmét, a közalkalmazotti bértábla felfelé módosítását és a kutatói és oktatói szabadság biztosítását. Ezért a TDDSZ szolidaritását fejezi ki, és támogatja a PSZ-t az oktatás jövőjéért való fellépésben, valamint részt vesz a szombati demonstráción.