Vasárnap pontosan egy éve annak, hogy a Magyar Szociális Fórum levélben hívta fel Gulyás Gergely miniszter figyelmét az újra fenyegető tömeges fagyhalál veszélyére, és újból felajánlotta segítségét a társadalmi gond megoldására, de válasz azóta sem érkezett. Az MSZF a kétes évforduló alkalmából újból közzéteszi Gulyás Gergelynek írt levelét.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­     Tisztelt miniszter Úr!

A Magyar Szociális Fórum a közelgő télre való tekintettel felhívja a kormány figyelmét az újra fenyegető tömeges fagyhalál veszélyére, és ismételten felajánlja évek óta felajánlott segítségét a társadalmi gond orvoslására. Tekintettel az emberélet védelmére, az alábbi kérdésekre vár választ a kormány részéről:

  • Mit kíván tenni a kormány az utcára került emberek és családjaik fedélhez juttatásáért, szociális bérlakások felépítéséért? Egyáltalán foglalkozik-e ezzel, vagy pusztán menedékhelyek bővítésén fáradozik a társadalmi méretűvé vált probléma társadalmi megoldása helyett?
  • Mit kíván tenni a kormány azért, hogy ne kerüljenek börtönbe, akik mostoha helyzetükben fát lopnak, hogy befűthessenek?
  • Mit kíván tenni a kormány azért, hogy minden rászoruló időben kapjon elegendő tűzifát a szociális tűzifaprogram keretében.
  • Felelősséget vállal-e a kormány az utóbbi években keletkezett tömeges életvesztésért, ha nem, kit tart felelősnek érte?
  • Mit kíván tenni a kormány a törvény által előírt közérdekű adatszolgáltatás érdekében a kihűléses esetekről?
  • Igényt tart-e a kormány a társadalmi szervezetek tapasztalataira, javaslataira a lakhatással és a hajléktalansággal összefüggő társadalmi kérdés megoldásában?

Bízom benne, hogy válaszol a kérdésekre!

Megj: Önhöz írt 2018. június 21-i levelemre, melyet ezennel újból elküldök, mindmáig nem kaptam választ, jóllehet a törvény 30 napos határidőt ír elő a válaszadásra!

  1. szeptember 29.  Dr. Simó Endre, az MSZF alapító-szervezője

Kiadta: MSZF SZK