2019. szeptember 18-án Palkovics László Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere, Bódis József államtitkár és Horváth Zita helyettes államtitkár a minisztériumban fogadta Dráviczki Sándort a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) újonnan megválasztott elnökét és Szauter Ferenc elnökségi tagot, a győri Széchenyi István Egyetem szakszervezetének elnökét.

A mintegy egyórás megbeszélés során a következő témák kerültek napirendre: az egyetemek várható fenntartóváltása és finanszírozási rendszerének átalakítása, az egyetemek egymással és a kutatóintézetekkel való együttműködésének erősítése, új alapokra helyezése, a nemzetköziesítés
problémája és feladatai.

Az FDSZ elnöke elsősorban a versenyképes bérek fontosságát, a közalkalmazotti státusz kérdéseit, valamint a PPP konstrukciók kiváltásának folytatását hangsúlyozta. A tárgyalás során több fontos kérdésben egyetértés mutatkozott, más lényeges kérdésekben azonban további egyeztetésekre van szükség.

A Miniszter reményét fejezte ki az FDSZ-szel való eredményes együttműködésre, szorgalmazta a szakszervezetek intézményi jelenlétének és szerepvállalásának kiszélesítését.

Az FDSZ elnöksége a mai napon meghallgatta a tárgyalásról szóló beszámolót, üdvözölte a kapcsolatfelvételt és a problémák nyílt felvetését. Az elnökség kiemelten fontosnak tartja a bér és a közalkalmazotti státusz kérdését, melyekre konkrét javaslatokat kíván kidolgozni.

FDSZ Elnökség