Miniszterelnökségi közbenjárás kellett ahhoz, hogy az agyvérzésben megbénult kerekesszékes férfi megkapja végre törzskártyáját és nyugdíját, gondnoka, ugyancsak kerekesszékes felesége pedig átvehesse a járandóságát részére – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kedden.

Biharvári Gyuláné hétfőn köszönetet mondott a Magyar Szociális Fórumnak azért, hogy augusztus 30-án közzétette és a miniszterelnöki hivatalnak továbbította az üggyel kapcsolatos nyílt levelét, melynek eredményeként egy héten belül elintéződött, aminek már régóta el kellett volna intéződnie, már csak a két kerekesszékes ember állapotára való tekintettel is.

Az MSZF megnyugvással fogadta Biharváriék ügyének gyors megoldását, és megemlítette, hogy 17 éves fennállása óta először történt meg, hogy a miniszterelnöki kabinetiroda intézkedjen egy rászoruló ügyében, melyet az MSZF felkarolt. A Magyar Szociális Fórum arra kérte a miniszterelnöki hivatalt, hogy csináljon gyakorlatot mostani hozzáállásából. Nem kevésbé tartanánk hasznosnak, ha a politikai vezetés olyan feltételeket teremtene a nyugdíjfolyósító rendszerben, amely kiküszöbölné annak lehetőségét, hogy hasonló esetek előfordulhassanak, azaz semmibe vegyék egy nyugdíjas megélhetését – áll az MSZF közleményében.

Kiadta: MSZF SZK