A VDSZ elnöke, Székely Tamás arról tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy négynapos konstruktív légkörben folytatott maratoni tárgyalásokat követően csütörtök este létrejött a bérmegállapodás a VDSZ és a Chinoin-Sanofi között.

Ennek értelmében március 1-re visszamenőleg sávosan, a különböző fizetési kategóriáknak megfelelően 21.000.-, 18.500.- és 9.000.- os havi béremelésben részesülnek a munkavállalók mind a Chinoinnál, mind a Sanofinál a cég korábban már egyoldalúan bejelentett 3%-os béremelésén felül! Ez a béremelés nemcsak a cégnél dolgozó státuszos munkavállalókra, hanem a kölcsönzött munkaerőre is vonatkozik. A VDSZ úgy ítéli meg, hogy nem volt hiábavaló a kétórás figyelmeztető sztrájk, a munkabeszüntetésnek is nagy szerepe van abban, hogy sikerült elérni a 3%-on felüli béremelést. Ezzel a megállapodással elhárult a veszélye annak, hogy a munkavállalók határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek, és a VDSZ által kezdeményezett kollektív munkaügyi vitát a felek lezártnak tekintik.

 A felek a következőkben állapodtak meg:

alapbérsávok alapján

alapbér

béremelés összege Ft-ban

Fix

Differenciált

400. 000Ft alatt

21.000

100%

-

I  bérkategóriaI. 

18.500

10.000Ft

8.500Ft

II. bér - 1.000.000Ft között

9.000

-

100%

A bérmegállapodás időpontja: 2019. március 1-től érvényes.

A bérrendezés személyi hatálya megegyezik a rendes béremelés hatályával.

Nem részesülnek bérfejlesztésben azon dolgozók, akik

-          felmondás alatt vannak, vagy felmentési idejüket töltik,

-          2018. december 1-én, vagy azt követően léptek be a vállalathoz

A béremelés mértéke a júniusi bérszámfejtéssel kerül kifizetésre.

A szakszervezet által korábban benyújtott 5 pontos követelésből a 13.havi fizetés tárgyalását 2023-ra halasztja, a jelenléti bónusz pontját törli. A maradék 3 pontot jövő évben tárgyalja.

A bérfejlesztés általános elve továbbra is teljesítményértékelés alapú. A korábbi megállapodásban megjelölt 2019. év II. félévében érvényesülő járulékcsökkentést a megállapodás tartalmazza.