2019. március 2. napján a paksi atomerőmű fegyveres biztonsági őrség kiszervezésben érintett munkavállalói - akiknek ma délelőtt munkaidő volt elrendelve - 11 óra és 13 óra között végrehajtották 2 órás figyelmeztető sztrájkjukat.

Ez idő alatt az állomány többi tagjának a szakszervezet tartott tájékoztatót a paksi atomerőmű előtt található szoborparkban, amely lehetőséget a munkáltató is kihasználta és mind szóban, mind írásban tájékoztatta a munkavállalókat a munkakörülményeik változásáról.

A nem várt siker pedig, hogy a kiszervezésben érintett munkavállalókat a munkáltató a mai nappal felmentette a fegyveres szolgálat teljesítésének kötelezettsége alól és március 7. napjáig eltekintett a munkavégzési kötelezettség teljesítésétől is. Az intézkedés alapja a szakszervezetek feltételezése szerint a folyamatos sztrájktól való félelem. A kiszervezésben érintett munkavállalóknak adott tájékoztató alapján március 7 és 22 között általános munkarend szerint reggel 7:00 és délután 15:20 között kell a munkaidejüket letudni. A munkavállalókat egyelőre nem tájékoztatták, hogy ezen munkaidőben mi lesz a pontos feladatuk.

A munkáltató tájékoztatása alapján az Atomix Kft., mint amely gazdasági társaság március 23. napját követően a fegyveres biztonsági tevékenységet átvevője látja el már a mai naptól a paksi atomerőmű őrzését.

A munkáltató a szakszervezetekkel hétfőn délután folytatja a konfliktus tárgyában legközelebbi egyeztetését.

A sajtóközleményt kiadta:

Hatvani Jácint, Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Paksi Atomerőmű elnöke (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Lőrincz László, Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete elnöke (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)