A kezdő bolti eladó fizetése legkevesebb 276 000 forint a nagyobb áruházláncokban. Nem sajnáljuk, sőt kifejezetten helyesnek találjuk, de az elfogadhatatlan, hogy közben a több diplomás, nyelveket beszélő, 20 éve a pályán lévő szakembert,  a gyerekeinkért vagy az idős emberekért dolgozó kollégát 195.500 forinttal, nettó havi 120 ezer forinttal alázzák meg.

Ez elfogadhatatlan, és ha elfogadhatatlan, akkor ne is fogadjuk el. Nélküled nem fog sikerülni javítani a helyzeten, se most, sem később.

Sztrájkba hívunk! Csatlakozz!

Magasabb bért akarunk az iskolában, a kórházban, a könyvtárban, az idősgondozásban, a bölcsődében, az igazgatásban, és kivétel nélkül a közintézmények mindegyikében.

Követelésünk, hogy például a középkorú főiskolai végzettségű kolléga bére

195.500 forint helyett 384.634 forint legyen.

Minden korú és végzettségű közalkalmazott jelenlegi bére és a követelt összeg megtalálható a www.szef.hu honlapon, ahogyan tisztségviselőink elérhetőségei is.

  Mindenki csatlakozhat,

- aki számára törvényileg nem tiltott a sztrájk,

- és aki közszolgálati Kolléga, akár szakszervezeti tag, akár nem, akár egyénileg jelentkezik, akár bármilyen érdekvédelmi csoporttal közösen, közösségként.

JELENTKEZZ megyei koordinátorainknál, a saját ágazati szakszervezetednél, az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságnál e-mail-en (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), oszd meg a facebookon felhívásunkat, segíts, szervezz közös érdekünkben!

Tájékoztatásért fordulj hozzánk! Küldjük a sztrájkkészség felmérő lapot és egyéb információt.

Budapest, 2019. február 21.       

 Földiák András, OKSZ ügyvivő, SZEF elnök