Több mint tízezer megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását segítette elő a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Széchenyi 2020 programból megvalósuló kiemelt projektje, amelyben 12 milliárd forintot fordítottak az egészségkárosodott emberek munkaerő-piaci helyzetének javítására.

 A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság – az Európai Unió támogatásának és a Magyar Kormány társfinanszírozásának köszönhetően – 3 éve működteti az EFOP-1.1.1-15, „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” elnevezésű kiemelt projektet. A projekt az elmúlt időszakban több fontos mérföldkövet is teljesített, hozzájárulva az egészségkárosodással élők életminőségének javításához.

Az elmúlt évek gazdasági növekedésének köszönhetően fellépő munkaerőhiány miatt fontos megtalálni azokat a munkaerőpiacról kiszorult, segítséget igénylő inaktív embereket, akiket be lehet vonni a foglalkoztatásba. A projekt célja, hogy a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-kínálatát és a feléjük irányuló munkaerő-keresletet összehangolja a foglalkozási rehabilitáció eszközrendszerével. Ennek érdekében a projekt szakemberei – a kormányhivatalokkal együttműködve – a munkavállalásra nyitott megváltozott munkaképességű emberek fejlesztésével, felkészítésével és személyes támogatásával, valamint a munkaadók szemléletformálásával és érzékenyítésével foglalkoznak. A folyamat célja, hogy az egészségkárosodott, betegséggel vagy fogyatékossággal élők számára megfelelő, hosszú távú munkahelyet találjanak.

A projekt munkatársai több mint 13.000 ügyféllel kötöttek együttműködési megállapodást, hogy hozzáférjenek a munkavállalásukat segítő szolgáltatásokhoz és támogatásokhoz.

Budapest, 2019. Február 7.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság