A munkaadók és a munkaadói szövetségek évek óta hangoztatják, hogy túl sok az állami alkalmazott, túl sok a bürokrata. A kormány most megfogadta ezt a felszólítást és kemény lépéseket határozott el. A bürokráciát ugyan nem enyhítette, de jelentős mértékben, mintegy 20 %-kal csökkentette a központi közigazgatásban dolgozók létszámát.

A minisztériumok álláshelyeinek számát 2600, a minisztériumi háttérintézmények álláshelyeinek számát 4210, összesen tehát 6810 fővel csökkentette.

A felmentéseket rekord gyorsasággal, 2018. október 31-éig át kellett adni az elbocsátásra ítélt kormánytisztviselőknek. A két hónap felmentési idővel számolva a felszabadult munkaerő 2019. január 1-jétől megjelenhet a munkaerőpiacon. Az elküldött tisztviselők jól felkészült, sokféle képzettséggel rendelkező szakemberek. A munkaadók tehát széles spektrumból válogathatnak, főleg Budapesten és Pest megyében, ott, ahol legnagyobb a munkaerőhiány.

Tisztelt Munkaadók és Munkaadói Szövetségek!

 Itt a ragyogó alkalom, hogy bebizonyítsák a sokszor hangoztatott álláspontjukat, mely szerint a munkaerőpiac tárt karokkal várja a versenyszférában a képzett munkaerőt.

A kormány az elhelyezkedések elősegítésére kidolgozta a Karrier Híd Programot, ahol várják az állást keresők és az állást kínálók megkereséseit: www.munka.hu weboldalon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Tisztelt Munkaadók!

Várjuk ajánlataikat!

Tisztelettel:

a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének Elnöksége

Budapest, 2018. december 17.