Szolidaritást vállalunk a „rabszolgatörvénnyel” fenyegetett munkavállalókkal, támogatjuk a szakszervezeti mozgalom egységes fellépését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöksége mély felháborodását fejezi ki a munka törvénykönyve egyéni képviselői indítvánnyal történt, a szakszervezeti és társadalmi egyeztetést nélkülöző módosítása miatt. Sérelmezzük ezt az eljárást, a törvénymódosítás tartalmát, a szakszervezetek és a munkavállalók tiltakozásának semmibe vételét. 

Véleményünk szerint a törvénymódosítás a munkaterhek túlzott növekedésével fenyeget, növeli a munkavállalók kiszolgáltatottságát, veszélyezteti a dolgozók egészségét, a családok békéjét. Emeli a munka világában a bizonytalanságot.

Az FDSZ támogatja a „rabszolgatörvény” visszavonását célzó kezdeményezéseket, közösséget vállalunk a tiltakozó munkavállalókkal, a tiltakozásban részt vevő szakszervezetekkel. Fontosnak tartjuk a munkavállalók legszélesebb körű összefogását, hogy eredményesen és hatékonyan legyenek képesek fellépni érdekeik és jogaik védelmében. Ennek elengedhetetlen feltétele a szakszervezeti mozgalom egysége, a szakszervezeti konföderációk közös cselekvése. Követeljük és kezdeményezzük a szakszervezeti mozgalom megújítását, a konföderációk egyesülését.

Csak egységes szakszervezeti mozgalom képes a munkavállalói érdekek erőteljes képviseletére, védelmére és érvényesítésére.
FDSZ Elnökség

Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete