Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) 2018. december 8-ra meghirdetett demonstrációjának felhívásához.

Magyarország kormánya, úgy kívánja idecsábítani a külföldi tőkét, hogy törvényt alkot a munkavállalók kizsákmányolásáért, a túlóra keret drasztikus emelésével. Magyarország kormánya úgy karcsúsítja a közigazgatásban dolgozók létszámát, hogy a megmaradt munkatársaktól elvesz 5 nap alapszabadságot, és átlagosan napi két órával növeli munkaidejüket.

Ezek a lépések nem a versenyképességet vagy az államigazgatás hatékonyságát fokozzák, hanem lehetőséget adnak a megfélemlített munkavállalók tömegeinek kizsigereléséhez. A kormány lépéseit nem lehet másként értelmezni, csak nagyon súlyos megszorításokként. Ismét a munkavállalókon kívánják behajtani a multiknak adott kedvezményeket, amelyek hiányoznak az államkasszából.

Az ÉSZT kéri a magyarországi munkavállalókat, hogy álljanak fel a karosszékből, jöjjenek el december 8-án és részvételükkel is fejezzék ki elégedetlenségüket. 

ÉSZT elnökség