A hatalom a társadalom széles rétegei ellen indított támadást: évi ötven nap túlmunkára köteleznék a munkavállalókat, a jelenleginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe kényszerítenék a közszolgákat, s veszélybe kerülhet a tudományos kutatás szabadsága és a tanszabadság. Ezért a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) december 8-ra demonstrációt hirdet.

Mindenkit határozott fellépésre szólítunk fel, és az összes érdekképviseletet egyeztetésre hívjuk annak érdekében, hogy a tüntetésen valamennyi érintett képviseltesse magát. A minél nagyobb részvétel ugyanis feltétele annak, hogy a kormányt a tervezetek meggondolására, s visszakozásra kényszerítsük.

A MASZSZ a tüntetés előkészítésére szervezőbizottságot hoz létre, és várja mindazon szakszervezetek jelentkezését, amelyek tagjait a kilátásba helyezett intézkedések sújtják, illetve amelyek készek szolidaritást vállalni az érintett dolgozókkal és diákokkal. Meggyőződésünk, hogy csak akkor érhetünk el eredményeket, ha képesek vagyunk erőt felmutatni, ennek feltétele pedig a közös fellépés.

Ezért minden érdekképviseletet arra kérünk, ezúttal lépjünk túl a szokásos kereteken, és a konföderációs tagságtól függetlenül tiltakozzunk egységesen a kormányzat önkényesen, a szociális partnerekkel egyébként kötelezően folytatandó érdemi tárgyalások nélkül meghirdetett lépései ellen.

A jelentkezéseket és kérdéseket a MASZSZ email-címére ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , az várjuk.

Budapest, 2018. november 30.

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ