A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata, a munkavállaló nők XVIII. konferenciáján – a Családok évében – a családok és a foglalkoztatás, tehát a munka világa és a családok témáját vette napirendre.

 A mai Magyarországon, a munka világa szereplői sokat beszélnek a családbarát munkáltatásról, de vagy nem értik, vagy csak a divat kedvéért, lózungként beszélnek erről.

Mi, szakszervezeti nők azt az utat választottuk, hogy a segítsük a valósággal való szembenézést. Bár a kormányzat, a tőke csak optimista kicsengéssel beszél a munkafeltételekről, mi mégis évtizedek óta következetesen a nők és családok védelmét helyezzük az érdekvédelmi munkánk középpontjába, de sajnos a tapasztalataink nem kedvezőek.

A nők foglalkoztathatósága a munka világának szabályai nélkül nem értelmezhető. A 2012-ben elfogadott Munka törvénykönyve – a válságra hivatkozva – eltörölte a gyereket vállalók jogvédettségét, s nem tartalmaz kedvező szabályokat azok esetében sem, akik beteg családtagjaikat ápolják. 

A családok évét éljük, de a Tisztes munka világnapja környékén sem beszélnek ezekről a kérdésekről. A készülő szerződés, amelyet a nőkkel kívánnak megkötni, meggyőződésünk szerint nem tud működni a munka világnak nő- és családbarát szabályozása nélkül. Amíg a foglalkoztatási környezete nem tartalmaz kedvezőbb rendelkezéseket, s nem biztosítja a nők védelmét, addig az oly nagyon várt gyermekek megszületése csak vágyálom.

Mi felhívjuk a figyelmet a helyzet fonákságára, mert a gyermekvállalást ösztönző kormányzati intézkedések mellett fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek után járó támogatások kapcsán érvényesüljön a méltányosság elve. Vagyis: folyamatosan emeljék, s tegyék értékállóvá a családi pótlék és a GYES összegét.

További intézkedésekkel kell érdemben segíteni a gyermekgondozást a munkába való visszatérés elősegítése érdekében, így valamennyi család számára hozzáférhetővé kell tenni a bölcsődei és óvodai ellátást. A népesedéspolitikai célkitűzések valóra váltásához az egyik legfontosabb teendő a foglalkoztatás biztonságának erősítése, a nők családi és munkahelyi feladatai összeegyeztetésének elősegítése. 

Bizonytalanság helyett, mind a foglalkoztatásban, mind a családtámogatásban biztonságra és kiszámíthatóságra van szükség!

És persze párbeszédre! Végre érdemben beszéljünk a munka világának fonákságairól. Nem túl nagy változtatásról lenne szó, csak bátornak és elkötelezettnek kell lenni. Mi azok vagyunk.

Hercegh Mária

tagozatvezető