A „MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG ERŐSÍTÉSE A BÁNYÁSZAT, KŐFEJTÉS ÁGAZATBAN” C. GINOP-5.3.4-16-2016-00009 PROJEKT 2018. június 30-án fejeződik be.

A fizikailag 2018.június 30-án záródó - a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete és a Magyar Bányászati Szövetség közös GINOP-5.3.4-16-2016-00009 projektje – sikeres évet tudhat magáénak.

A projekt keretében tervezett valamennyi úgynevezett mérföldkő megvalósult.

Így elkészült a „Munkavédelmi és munkaegészségügyi kockázatok és megoldások a bányászat és kőfejtés ágazatban Jó példák” című hézagpótló kiadvány, a felszíni ásványi nyersanyag-kitermelő iparban különösen nagy veszélynek kitett dolgozó munkavállalók biztonságának és egészségvédelmének javítása, a munkaadók és a munkavállalók képviselőinek (munkavédelmi képviselők és szakszervezeti bizalmiak) tájékoztatása céljából, a 2 rövid tájékoztató az a) bányászat és b) kőfejtés alágazatban előforduló alapvető kockázatokról és alkalmazandó (egyéni) védőeszközökről, a specifikus tananyag, valamint a „Kockázatértékelés a bányászatban, különös tekintettel a pszichoszociális kockázatokra” önkitöltős és önértékelő on-line eszköz. Megvalósult a munkavédelmi tárgyú képzés is. A projekt egésze során külön munkavédelmi és munkaegészségügyi szakember biztosította a szakmaiságot, vett részt a rendezvényeken.

A projekt során elkészült valamennyi eszköz, kiadvány, tájékoztató, tananyag a BDSZ alhonlapján továbbra is elérhető és felhasználható lesz, biztosítva a projekt fenntarthatóságát.

További információ kérhető:

Szabó Tibor, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.