Elvárjuk a munkaadóktól, hogy senkit ne akadályozzanak meg alkotmányos alapjogának gyakorlásában, s akinek április 8-án is dolgoznia kell, kapjon lehetőséget arra, hogy a parlamenti választáson leadhassa a voksát.

 A polgároknak négyévente nyílik lehetőségük arra, hogy véleményt nyilvánítsanak a regnáló kormány teljesítményéről, s mindazokról, akik úgy gondolják, hogy a következő ciklusban rájuk kellene bíznunk az ország irányítását. Erről szól április 8-a, az országgyűlési választás napja. Ekkor dől el, mely pártok kerülnek többségbe a parlamentben, s az is, hogy ki kap majd felhatalmazást a kormányalakításra.

Most is pártok sora versenyez a mandátumokért, de mi dönthetünk arról, közülük melyiknek lesz majd meghatározó szerepe a következő négy esztendőben. Rajtunk, választókon, munkavállalókon is múlik tehát, hogy mi történik velünk. Ezért tagtársainkat és szimpatizánsainkat arra kérjük, hogy menjenek el április 8-án szavazni, és a pártok programjainak ismeretében a legjobb lelkiismeretük szerint voksoljanak. Ne feledjék: minden egyes szavazat számít.

A munkáltatókat pedig arra kérjük, mindazoknak, akiket megszakítás nélküli, illetve több műszakos tevékenység keretében, készenléti jellegű vagy a kereskedelmi törvény hatálya alá tartozó munkakörben – például eladóként – foglalkoztatnak, s ezért őket vasárnapra is rendes munkaidőben oszthatnak be, biztosítsák a lehetőséget az országgyűlési választáson való részvételre. Elvárjuk a munkaadóktól, hogy senkit ne akadályozzanak meg alkotmányos alapjogának gyakorlásában.

Kordás László elnök, Magyar Szakszervezeti Szövetség