A mai napon a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) Sztrájkbizottsága 54 órás határozott idejű sztrájkot hirdetett. A sztrájkra 2018. április 3-án kedden 00:00 óra és 2018. április 5. csütörtök 06:00 óra között kerül sor.

A sztrájkot az MCDSz felmérése alapján több mint 300 munkavállaló támogatja. A sztrájkra azért kerül sor, mert a munkáltató nem hajtja végre az MCDSz által megfogalmazott 12%-os bérfejlesztési-követelést, és a Dolgozók így kívánják kifejezni elégedetlenségüket és tiltakozásukat a munkáltató által kilátásba helyezett csekélyebb mértékű béremeléssel szemben. Megjegyezzük, hogy a Dolgozóknak nem célja a sztrájk, ugyanakkor a többség véleménye alapján indokolt és a Társaság gazdasági helyzetét is messzemenőkig figyelembe véve reális követelés az MCDSz áltaI megfogalmazott 11 + 1%-os béremelés végrehajtása. Határozott álláspontunk, hogy a munkáltató utolsó bérajánlatánál többet is elbír a vállalat gazdasági helyzete a munkáltató működésének veszélyeztetése nélkül, amit nagyon is megérdemelnek a Dolgozók!

Minden Dolgozó érdeke a magasabb bér! Az MCDSz a dolgozói érdekek következetes érvényesítésében határozottan elkötelezett, amelyért és a magyar munkavállalók munkája társadalmi helyének, szerepének megbecsüléséért küzdeni fog.

2018. március 29.

Járási Tamás, az MCDSz elnöke