A magyarok ma átlagosan 5 évvel élnek rövidebb ideig, mint máshol Európában és 2017-ben is rövidebb életre számíthattunk, mint 2014-ben. Kétszer annyian halnak meg nálunk rákban és infarktus után is magas a halálozási szám. Egy magyarnak háromszor annyi az esélye, hogy egy érszűkület miatt levágják a lábát , mint máshol az Európai Unióban. Hónapokig kell várni fontos vizsgálatokra és ezért gyakran későn ismerik fel a bajt. Egy ápolónő, mentő- dolgozó, szociális gondozó bére 40%-át sem éri el a nyugati béreknek, pedig az ország teljesítménye többet engedne ennél. Az elmúlt években több ezer közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentő dolgozó, szociális gondozó hagyta el az országot, vagy a szakmát az alacsony bérek, a megbecsülés hiánya miatt, és a folyamat nem állt meg.

Állítsuk meg Őket, hogy maradjanak itthon, és segítsünk, hogy jöjjenek vissza, azok akik elmentek! Drága az életünk, szeretnénk, ha tovább tartana, ezért álljunk ki magunkért és azok mellett az egészségügyi dolgozókért, akiktől az életünk függ.

Várunk mindenkit 2018. március 24-én 14 órakor Budapesten az V. kerület Alkotmány utcában a Parlamenttel szemben!

A tüntetés politikamentes, nem határoz meg pártpreferenciákat, ezt mindenki tartsa tiszteletben, ne veszélyeztessük a céljainkat!


Független Egészségügyi Szakszervezet