A 25 éves MTSZSZ jubileumi programjainak keretében került sor a hétvégén arra a Pódiumbeszélgetésre, ahol Buzásné Putz Erzsébet az MTSZSZ Elnöke által feltett foglalkoztatási, képzési és előmeneteli lehetőségek kérdéseit vitatták meg a jelenlévő vállalatok HR vezetői.

A két fő terület köré felépített beszélgetésben egyrészt az állami nagyvállalatok, mint a MÁV Zrt. és a MÁV Start Zrt., míg a versenyszféra vállalatai közül a Mercedes Benz Manufacturing Kecskemét, a Jabil Circuit Tiszaújváros és a Rail Cargo Hungária Zrt. humán vezetői osztották meg a hallgatósággal a foglalkoztatás speciális részleteit.
A pódiumbeszélgetésen szó volt még a vállalatok és a szakszervezetek kapcsolatáról, az adott vállalat kollektív szerződéséről, valamint a vállalatok oktatási tervéről, az utánpótlásról való gondoskodásról.
Míg a Mercedes gyár azzal büszkélkedett, hogy most adták át a saját óvodát és tanulási lehetőséget biztosítanak a dolgozóknak és a családtagjaiknak kétnyelvű oktatási intézményben, addig a vasútvállalatok a jól működő oktatási rendszer szétrombolását követően most szeretnék egyes területét újragondolni és újra felépíteni.
A 46 vállalatot felölelő Mérnökök és Technikusok Szakszervezete rendezvényén közel 500 fő vett részt a rossz idő ellenére is és nagy érdeklődéssel kísérte a pódiumon elhangzottakat.
                                 MTSZSZ Sajtó

     Kiadó: Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete