A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete 200.000 Ft javaslatához képest az áruházláncnál 2018 januárjától 197 ezer forintra emeli az áruház lánc legalacsonyabb béreket. A béremelés összesen 14 100 kollégát érint, a bérek pedig átlagosan 10 százalékkal emelkednek a vállalatnál.

 A KDFSZ az elmúlt években kitartóan küzdött a bérek emeléséért. Ennek köszönhetően a legnagyobb munkavállalói csoport  2018-ban is a szakmunkás bérminimum (180.500Ft) feletti összeget (197.000Ft) fogja megkapni a vállalattól, melyet kiegészít a cafetéria, dolgozói kedvezmény, és adott esetben a műszak pótlékok. A vállalat dolgozóinak 70 %  egy dinamikus bérfejlődésen ment keresztül hiszen ez a csoport 2016 decemberében 143 000 forintos alapbérrel rendelkezet ami 2018. januártól megközelíti a 200 ezer forintot. Ez az eredmény a szakszervezetek és a dolgozók következet kiállásának eredménye.

A béremelés érinti a raktári és a bér Tb osztályon dolgozókat munkavállalókat is.

A KDFSZ és a partner szakszervezet megállapodott a munkaáltatóval abban is, hogy 2018. áprilisában ismét tárgyaló asztalhoz ülnek, és egyeztetnek a központi irodában dolgozók és az irodához tartozó munkavállalók béremeléséről és ezt az egyeztetést 2018. május 31. napjáig lezárják.

A KDFSZ az egyeztetések során fontosnak tartotta kiemelni a fejlődés lehetőségének biztosítását, ezért javasolta, hogy tanulmányi szerződés keretein belül tegye lehetővé az OKJ képzést ( pl. tb bérszámfejtő) ezzel is biztosítva a munkavállalók számára a szakmai fejlődést illetve az előrelépés lehetőségét.

„Nem akkor nyered el jutalmad, ha belekezdesz valamibe, hanem akkor és csakis akkor, ha kitartasz mellette”

Bubenkó Csaba elnök

Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete

 

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ