Ma van a fogyatékkal élők világnapja

Magyarországon javítani kell a foglalkoztatási feltételeket és a bérezést

A HVDSZ 2000 tovább küzd a megváltozott munkaképességűek jogaiért

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékkal élők világnapjává december 3-át.  Az idei világnap alkalmából a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) - amely a legnagyobb, több mint 6000 megváltozott munkaképességűt képviselő magyarországi szakszervezet - szeretné ráirányítani a figyelmet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási helyzetére.  A szakszervezet tiszteletét fejezi ki a fogyatékkal élők felé világnapjuk alkalmából, és egyben jelezni kívánja, hogy tovább küzd a megváltozott munkaképességűek jogaiért.

 Mintegy 70- 80 ezer megváltozott munkaképességű dolgozik Magyarországon

Becslések szerint ma Magyarországon mintegy 70-80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, de már ezt a területet is érinti az elvándorlás, a külföldre távozás. A politikusok sokszor hangoztatják, hogy a megváltozott munkaképességűekre munkaerő-piaci tartalékként tekintenek. A HVDSZ 2000 szerint ehhez – vagy akár ahhoz, hogy a sok területen meglévő munkaerőhiányon megváltozott munkaképességű dolgozókkal lehessen javítani - a munkakörülmények és a bérezés javítása mellett arra is szükség van, hogy a társadalmi periférián belül maradjanak a fogyatékkal élő emberek.

Ez már csak azért is fontos, mert valóban nagy potenciál van ezen emberek foglalkoztatásában: kormányzati számítások és szakemberek becslése alapján mintegy 130 ezer olyan ember van, akik bár álláskeresőként van regisztrálva, de szociális, mentális és egészségügyi problémái miatt régóta nem tud elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon és a közfoglalkoztatási programokba is nehezen vonható be.

A HVDSZ 2000 tovább küzd a megváltozott munkaképességűek érdekeiért

A HVDSZ 2000 szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglaIkoztató szervezetek nem rendeIkeznek olyan megrendelésekkeI – és így megrendelésekből származó bevétellel sem -, amely a jövő évi adózási- és bérkörnyezetben stabilizálná, vagy javítaná likviditási helyzetüket, így a náluk dolgozó munkavállalók jövedeImi, szociális helyzete is nehezebbé válhat.  A fellépő likviditási helyzet megoldására a munkáltatók több, az általuk foglalkoztatott munkaválIalók számára hátrányos eszközt is bevezethetnek, ilyen például a munkaidő csökkentése, a nagyobb összegű munkabérek minimálbér szintjére történő csökkentése, végső esetben pedig munkavállalók eIbocsátása. A szakszervezet kész egyeztetni a helyzetről a Rehabilitációs Párbeszéd Bizottságban a munkaadókkal és a kormányzattal.

Rehabilitációs egyeztetés

A HVDSZ 2000  rehabilitációs bizottsága  többször szót emelt a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáért, illetve a hazai munkaerő-piaci tapasztalatokat, esélyeket, emellett a foglalkoztatáshoz kapcsolódó problémákból adódó európai uniós bírósági ítéleteket és munkavédelmi, munkabiztonsági kérdéseket is figyelemmel kíséri.

A HVDSZ 2000 ezúton is tiszteletét fejezi ki a fogyatékkal élők felé világnapjuk alkalmából, és egyben jelezni kívánja, hogy tovább küzd a megváltozott munkaképességűek jogaiért!

HVDSZ 2000 – Együtt erősebbek vagyunk!

A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) és jogelődjei több mint 60 éve, 1952 óta védik elsősorban a településüzemeltetési és megváltozott munkaképességű dolgozók érdekeit , de gyűjtőszervezet lévén bárki a tagjai közé kerülhet.  A jelenleg több mint 10.000 tagot számláló szervezet, alapító tagja a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének és a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek. A HVDSZ 2000 a kormányzati, önkormányzati és munkahelyi szintű egyeztetéseken egyaránt ellátja a munkavállalói érdekvédelmet, és az érdekérvényesítés céljából partneri kapcsolatot ápol más szakszervezetekkel, az ágazatokhoz kapcsolódó munkáltatói szervezetekkel, valamint civil szervezetekkel.