„A VDSzSz Szolidaritás és a magam nevében támogatásomról biztosítom a Magyar Állami Operaház sztrájkot szervező szakszervezeteit, tagjaikat, és valamennyi, október 28-án sztrájkba lépő munkavállalót!

A munkáltató a sajtóban a Reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából színre vitt „A Hugenották” című opera premierjének zavartalansága miatt aggódik, eközben jottányit sem zavarja a kiszipolyozott munkavállalók sorsa. Hiszen az Operaház dölyfös vezetése március óta csak kihasználja az általa méltatlan helyzetbe sodort munkavállalókat – ekkor döntött ugyanis az Operaház a Kollektív Szerződés felmondásáról.

A 2017. július 10. óta tartó kollektív munkaügyi vita során a munkáltató érdemi ajánlatot nem tett, ilyen esetben pedig az egyetlen kínálkozó lehetőség az összefogás és a sztrájk. Szakszervezetünk legutóbbi sztrájkját 2017. szeptember 6-án függesztette fel a MÁV-Start Zrt. Utasellátó Központnál, ahol egy maroknyi közösség kilenc napos kitartó küzdelme nem maradt eredmény nélkül: a MÁV-Start vezetésével végre érdemi tárgyalások kezdődtek a cég jövőjéről.

Ezúton kívánok hasonló erőt és kitartást a sztrájkoló munkavállalóknak szakszervezetünk és a magam nevében!

Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke”

Kiadó: VDSzSz Szolidaritás