A munkavállalók körében (a hét megyében10 órakor)  60%-nál magasabb szintű a fekete pólós demonstráció támogatása.

A SZAKSZ hét megyében (Baranya, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém megye) a mai napra „fekete pólós" demonstrációt hirdetett, mivel az MNV Zrt. nem volt hajlandó, még tárgyalni sem az AKSZSZ három éves bérfelzárkóztatási programjáról.

A megyei elnökök reggeli jelentése alapján a demonstráció támogatottsága meghaladta a 60 %-ot. Van olyan megye, azon belül olyan terület, ahol az autóbuszvezetők 98 %-a fekete ingben, vagy pólóban vezette az autóbuszt. A leggyengébb területeken is a munkavállalók több mint 30 %-a feketében volt. Összefoglalva a demonstráció sikeresnek mondható, mivel az érintett megyében dolgozók több mint fele részt vesz a tiltakozó megmozdulásban.

Abban az esetben, ha ezek után sem lesz hajlandó az MNV Zrt. a szakszervezetekkel tárgyalóasztalhoz ülni, akkor a SZAKSZ vezető testülete a SZIB, október végén fog döntést hozni az eggyel magasabb szintű nyomásgyakorlásról. Valószínű, hogy a sztrájkbizottság megalakítása elkerülhetetlen lesz és az esetleges sztrájk hosszát is meghatározzák a testületi tagok.

Dobi István
SZAKSZ elnök

     Kiadó: Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

(OS)