A VDSzSz Szolidaritás és a magam nevében egyetértő támogatásomról biztosítom a Tesco sztrájkoló dolgozóit! Elgondolkodtató és sajnálatos, hogy a munkáltató a hosszú ideje tartó tárgyalások során sem ismerte fel, hogy a munkavállalók nem fognak meghátrálni.

Szakszervezetünk az idők folyamán számos sztrájkot szervezett, a legutóbbit épp 2017. szeptember 6-án függesztettük fel: a MÁV-Start Zrt. Utasellátó Központnál a munkavállalók munkahelyeikért, a létszámleépítés megakadályozása érdekében döntöttek a munkabeszüntetés megtartása mellett!

Ez az eset megmutatta, hogy egy kis közösség mire képes hatalmas elszántsággal: a kilenc napon át tartó bátor, másokért és önmagukért való, követendő példaként szolgáló nemes tett szakszervezetünk lényegét fejezte ki: a szolidaritást!

A tiltakozás eredményes volt, a MÁV-Start vezetésével érdemi tárgyalások kezdődnek a cég jövőjéről, és nem csak a sztrájkolók, hanem az őket galádul eláruló munkatársak is tovább dolgozhatnak a Corona IC étkező- és hálókocsikban!

Ha egy kis közösség nagy összefogással ilyen tettekre képes, akkor nem kétséges, hogy a Tesco jóval nagyobb létszámú munkavállalói közössége sztrájkjával megvalósítja követeléseit.  
Ehhez kívánok erőt és kitartást a sztrájkolóknak szakszervezetünk és a magam nevében:

Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke

Kiadó: VDSzSz Szolidaritás