Felvette a kapcsolatot a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége az "I love Diákmunka" weboldalon keresztül ki nem fizetett diákokat foglalkoztató cégekkel.

Az előzetes tárgyalásokat követően közös sajtótájékoztatón tervezték bejelenteni a rövid távon segítséget nyújtó megoldást, amely mentén a károsultak megkaphatták volna jogos járandóságukat elvégzett munkájukért. A cégek végül - a nyári szabadságok és egyéb rendezvényeik miatt - elálltak ettől a szándéktól, de jelezték, az ügyben érintett diákok helyzete kiemelten fontos számukra, s folyamatosan azon dolgoznak, hogy mielőbb rendezhessék az elmaradt béreket. Közép- és hosszú távon azonban sikerült megbízható és előremutató megoldást találni, hiteles felügyeletet építve a jelenlegi rendszerbe. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) javaslatára a DiákÉSZ és a hallgatói érdekképviseleti szervezet közös fejlesztésű és működtetésű kontroll portált indít az iskolaszövetkezetek által kínált megbízható álláslehetőségek összegyűjtésére.

A rendszer biztonságának garanciája az előzetes szűrés mellett, olyan hiteles adatbázis felépítése, amely folyamatos elégedettségmérés és visszacsatolás segítségével képes gyorsan reagálni az esetlegesen felmerülő és megoldandó problémákra. A rendszer előnye a biztonság, a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt. 

Kiadó: Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége