Tisztelt Frakcióvezető Úr/Asszony!

2017. április 4-én levélben fordultunk Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úrhoz, hogy mint a kormány közigazgatásért felelős tagja kezdeményezze a közszolgálati tisztviselők keresetének 2017. évi rendezését. A levélben megírtuk javaslatunk előzményeit és részletes indoklását. A levélhez két csalódott kormánytisztviselő hozzánk eljuttatott levelét is csatoltuk. A miniszter úrhoz írt levelünket és két csatolmányát mellékeljük.

Levelünkre a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Kovács Zoltán úr válaszolt. A választ mellékeljük.

Értetlenül és felháborodással olvastuk a Kormány által május 2-án beterjesztett 2018. évi állami költségvetés tervezetében fellelhető szándékot, miszerint a központi közigazgatás dolgozói részére még 2018 folyamán sem tervez béremelést. Reméljük, hogy ez csupán nyomdahiba…

Több tízezer csalódott közszolgálati tisztviselő nevében fordulunk Önhöz, hogy a Lázár János miniszter úrhoz írt levelünkben foglalt kérésünket szíveskedjen felkarolni és a rendelkezésére álló eszközökkel azt támogatni.

Örülnénk, ha a központi közigazgatásban kialakult feszült helyzetről és javaslatunk részletesebb indokairól személyesen tájékoztathatnánk.

További munkájához jó erőt, egészséget és sok sikert kívánok!

Tisztelettel:
Dr. Agg Géza, a KSZSZ elnöke

Budapest, 2017. május 10.