Azt mondják, fordult a kocka az álláspiacon, már nem a cégek válogatnak a jelöltek között, hanem a keresett végzettségű munkavállalók az ajánlatok között. Egy jelenleg is munkában álló szoftverfejlesztő heti átlagban négy új állásajánlatot kap - és szakértők szerint ez a trend 2016-ban csak erősödni fog.

A jövőkutatók szerint már 2020-ban megérezhetjük, hogy átalakul az álláspiac. A mérnökök iránti kereslet tovább nő, ahogy a pénzügyi és az egészségügyi területen is nagyobb lesz a kereslet a képzett munkavállalók iránt. Egy friss felmérés szerint mérnökökből és IT-szakemberből nagy a munkaerőhiány, de szakmunkásokra is nagy szükség lenne.

Merki Izabella life coach szerint álláskereséssel, hiányszakmákkal, sikertelenséggel mindenki találkozik élete során, nem bonthatók nemekre a coachingra jelentkezők. A szakember a Kossuth Rádió Napközben című műsorában megjegyezte: az embereknek a legfőbb problémát az okozza, hogy mennyire reálisak a kitűzött célok.

   A napjainkra jellemző gyors változásokhoz való alkalmazkodásra példaként említette: az óvodásokat kérdezték, mik szeretnének lenni, mire azonban felnőnek elképzelhető, hogy a szakmák egy része már nem is létezik majd. A life coach szerint az emberek itthon nehezen lépnek ki a komfortzónájukból. Ritkább, hogy valaki az ötvenes-hatvanas éveiben váltana szakmát, vagy kezdene új életet külföldön.

Dalányi László, a ManpowerGroup Magyarország ügyvezetője a műsorban elmondta, hogy évente készül kutatás a hiányszakmákból, amelyből az is kiderül, hogy lassan az idegen nyelv és a digitális szaktudás alapfeltétel. A szakember szerint a hiányszakma leginkább azt mutatja, hogy az itthon megszerzett tudást, nem hazánkban kamatoztatják. Megjegyezte, hogy hat százalék feletti Magyarországon a munkaerőhiány és sok a hiányszakma is. Mindez azt jelenti, hogy sokan nem azt csinálják, amire a piacon szükség lenne – tette hozzá. Dalányi László is osztotta azt a véleményt, hogy Magyarországon kevésbé rugalmasak az emberek, nehezebben váltanak.