Több panaszos levelet is kapott Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere az idei lomtalanítással kapcsolatos „áldatlan állapotok” miatt, az ügyben levélben fordult az FKF Zrt.-hez – írja a Magyar Nemzet.

A választ Facebook-oldalán tette közzé, az FKF Zrt. azt írta: sajnálatos módon a lomok elszállításában jelentős csúszás következett be. „Ennek oka egyrészt, hogy társaságunk más cégekhez hasonlóan munkaerőhiánnyal küzd, másrészt az előző évekhez képest jelentősen megnövekedett a kikészített, elszállításra váró anyag mennyisége. Annak érdekében, hogy a lemaradást mihamarabb pótolni tudjuk, e hét elején szabadságról történő visszarendeléssel és egyes feladatok átcsoportosításával a keddi napon az eddigi elmaradásokat pótolni kívánjuk.”

A közleményben kiemelik, nem tartják kizártnak, hogy a hét második felében további lemaradások adódhatnak, de azokat szombaton kívánják pótolni. 

Újpesten július 3-tól 16-ig tart a lomtalanítás. Egyik olvasónk jelezte, hogy náluk július 4-én kellett kihelyezni a feleslegessé vált holmikat, ott a lomokat már elszállították.

Forrás: Magyar Nemzet