Orbán Viktor főtanácsadója nem tűnt el, a neki is köszönhető eredmények pedig szerinte egyértelműen láthatók. Megszűnt a gyermekéhezés, megállították a társadalmi leszakadást is, állította a Heti Válasznak adott interjúban Hegedűs Zsuzsa.

Kerüli a médianyilvánosságot, de ettől állítása szerint még felveszi a telefont Hegedűs Zsuzsa – már ha megkeresik: a miniszterelnöki főtanácsadót a Heti Válasz szólaltatta meg, az interjúból pedig kiderül, hogy Hegedűs abszolút megérdemeltnek tartja milliós fizetését, és úgy látja, hogy számos, hozzá köthető ötlettel sikerült megállítani a szegényebb rétegek társadalmi leszakadását.

Hegedűs Zsuzsa

A Minden gyerek lakjon jól! kezdeményezésen túl 2014-ben például ő vetette fel a közmunkaprogramot, ő tanácsolta a minimálbér emelését és a kötelező óvodai korhatár leszállítását is három évre – utóbbival szerinte intézményes keretek között tudták kezelni a rászoruló gyerekek étkeztetését.

A főtanácsadó szerint ma már lényegében nincs gyermekéhezés Magyarországon, és ha a relatív gyerekszegénység nőtt is az Eurostat szerint, az azért van, mert Nyugatra szabott kritériumokkal mérnek minket.

A lap kérdésére azt is megmagyarázta, miért nem sikerült elintéznie a rászoruló bölcsődések ingyenes étkezését – szerinte a pályázatokat rekordsebességgel kiírták, csak éppen a Lázár János vezette Miniszterelnökségen elakadt a végrehajtás. Akárcsak a leghátrányosabb helyzetű járások számára kitalált „fapados uszodák” program esetében, ami szintén a minisztérium késlekedése miatt nem valósul meg négy éve – fejtegette a kormányközeli szociológus.

A teljes interjút a Heti Válasz legfrissebb, június 14-ei számában olvashatják el.

Forrás: mno.hu