Megújul a szociális ágazat képzési, továbbképzési programja, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében uniós forrásból 12 milliárd forintot szánnak erre.

Czibere Károly A szociális humán erőforrás fejlesztése című projekt nyitókonferenciáján közölte, a program végrehajtása ezen a héten indul, elkezdődnek az első továbbképzések.

A projekt célja, hogy visszaadják a szakma rangját, elősegítsék a munkatársak megbecsülését és önbecsülését, valamint biztosítsák a szakmai megújulás lehetőségét, az innovációt és a perspektívát az ágazatban dolgozóknak – tette hozzá az államtitkár.

Czibere Károly arról beszélt, hogy a szociális ellátás jelenlegi keretei már nem ugyanazok, mint a 20-30 évvel ezelőttiek, az utóbbi években jelentős újdonságokat – például fogyatékossággal élők támogatott lakhatása, tanoda program, Biztos Kezdet Gyerekházak – vezettek be, amelyeket ismerniük kell a szakmában dolgozóknak.

A projekttel kapcsolatban az államtitkár fontosnak nevezte az európai uniós támogatási időszak vége utáni fenntarthatóságot, ennek érdekében már dolgoznak azon, hogy a költségvetésből 2020 után is finanszírozni tudják a képzéseket.